چرا باید در حوزه انرژی های تجدیدپذیر سرمایه گذاری کنیم؟
با ۳۵ میلیون تومان کجا سرمایه گذاری کنیم؟
سال ۹۷ است و احتمالا شما در فکر سرمایه گذاری در حوزه ای پر سود در این سال می باشید. در این صورت شما باید به گونه ای هوشمندانه عمل کنید و از بین گزینه های موجود در بهترین حوزه سرما یه گذاری کنید. در حالی که احتمالا شما از گزینه های بی شماری برای سرمایه گذاری مطلع هستید، این تعداد بالا سبب می شود که شما در انتخاب بهترین و پر سود ترین حوزه دچار مشکل شوید.
در دنیای سرمایه گذاری به این مساله ((فلج ناشی از تحلیل)) گفته می شود. شما زمان بسیار زیادی را صرف تحلیل گزینه های خود می کنید و در نهایت این موضوع سبب می شود که شما در هیچ حوزه ای سرمایه گذاری نکنید.
برای انتخاب یک گزینه مناسب جهت سرمایه گذاری لازم است که به دو متغیر اساسی توجه کنید: ۱-نرخ سود ۲-میزان ریسک. بعضی گزینه ها سود بسیار بالا و ریسک بالایی دارند. برای مثال سرمایه گذاری های خطر پذیر در استارتاپ ها. این حوزه به رغم ریسک بسیار بالا با توجه به نرخ سود بسیار بالا برای دسته ای از افراد ریسک پذیر حوزه ای جذاب به نظر می رسند.
در مقابل دسته ای از فعالیت ها دارای سود کم و همچنین ریسک کمی هستند. برای مثال خرید طلا و سپرده های بانکی. سرمایه گذاری در طلا همیشه سودآور می باشد. به ویژه در زمانی که ارزش دلار دارای نوسان است و کاهش پیدا می کند. در نتیجه طلا حتی در شدید ترین نوسانات اقتصادی منبعی مطمئن جهت سرمایه گذاری می باشد.
با این وجود بهترین گزینه برای سرمایه گذاری حوزه ای است که به رغم نرخ سود بالا ریسک کمی برای سرمایه گذاری دارد. آیا حوزه ای را با این مشخصات می شناسید؟
ارزش ۷ تریلیون دلاری بازار انرژی در دنیا نشان میدهد یکی از بزرگترین بازارها از جهت اندازه بازار و ارزشمندی در دنیا ست با نگاهی به شرکت های بزرگ و پر درآمد در دنیا متوجه می شویم که بیشتر آن ها در زمینه انرژی سرمایه گذاری کرده و دارای درآمد سالیانه بسیار بالایی هستند و از آن جایی که تمام دنیا به نوعی به انواع و اقسام انرژی وابسته است و پیوسته برای آن متقاضی وجود دارد سرمایه گذاری در این عرصه بسیار هوشمندانه است .
رشد انرژی در آینده :
پیش بینی ها حاکی از آن است که تا سال ۲۰۳۵ این صنعت حدود ۳۵ درصد رشد خواهد داشت و خاورمیانه ، هند ، چین و آمریکای لاتین در دو سوم از این رشد سهیم خواهند بود . هم چنین پیش بینی هایی نیز برای رشد صنعت برق تا سال ۲۰۳۵ انجام شده است که رقمی معادل ۱۵ درصد بوده است . دست اندر کاران این عرصه رشد خوبی را برای گاز طبیعی پیش بینی میکنند اما برای نفت از آن جا که بیشتر تحت تاثیر شرایط سیاسی و لجستیکی کشورها میباشد پیش بینی ها برای سرمایه گذاری روی آن کمی با تزلزل همراه است . سرمایه گذاران و دست اندرکاران این عرصه معتقدند برای پاسخ گویی به این حجم از تقاضا برای انرژی باید سالیانه حدود ۲ تریلیون دلار سرمایه گذاری در این عرصه انجام پذیرد .
تنوع و گوناگونی :
یکی از مزیت های سرمایه گذاری در صنعت انرژی تنوع و گستردگی آن است که آپشن های گوناگونی را پیش روی سرمایه گذاران قرار می دهد از نفت و گاز طبیعی گرفته تا آب و باد و انرژی های خورشیدی و انرژی های تجدید پذیر و ذغال سنگ و سوخت های زیستی و الکتریسته همه و همه جز آپشن های سرمایه گذاری هستند و در سال های اخیر گسترش و تبلیغات انرژِی های تجدید پذیر و فعالیت های گوناگون در زمینه بهینه سازی انرژی باعث شده شرکت های متعددی در این زمینه مشغول به کار شوند که خود فرصت های زیادی را نیز برای سرمایه گذاری ایجاد میکند ، در این میان چین یکی از کشورهایی است که گام مهمی در این زمینه برداشته و اقدامات اش قابل توجه بوده است و توانسته در زمینه بهره گیری از انرژی های تجدید پذیر از انرژی فسیلی پیشی بگیرد. یکی دیگر از کشورهای استفاده کننده و تولید کننده انرژی های تجدید پذیر کشور برزیل است که بیش از ۲۰ درصد ماشین هایی که در این کشور تردد میکنند به سوخت های تجدید پذیر مجهز هستند .
انرژی های تجدید پذیر منبع خوب سرمایه گذاری :
از آن جایی که منابع انرژی های تجدیدنا پذیر ممکن است روزی به اتمام برسند ضرورت وجود منابع انرژی های تجدید پذیر روز به روز بیشتر احساس میشود و از آن جایی که اکثر منابع انرژی های تجدید ناپذیر در مقیاس ها وسیع و در بعضی از جاهای خاص دنیا وجود دارند و دسترسی به آنها چندان هم سهل و آسان نیست امکان وجود نیروگاه های انرژی های تجدید پذیر در مقیاس کوچک و کمتر آلوده شده محیط زیست توسط این انرژی ها علاقمندی به تجاری سازی آن را میان سرمایه گذاران بیش از پیش افزایش داده است .
اندر مزایای سرمایه گذاری در انرژی های تجدید پذیر :
انرژی های تجدید پذیر در مقیاس های کوچک امکان راه اندازی دارند.
محیط زیست را کمتر آلوده میکنند و باعث کاهش گازهای گلخانه ای میشوند.
وابستگی به سوخت های فسیلی را کاهش میدهند.
سرمایه گذاری در انرژی های تجدید پذیر ابتدای امر هزینه بر بوده اما نگه داری آن هزینه چندانی در بر ندارد .رشد اقتصادی و اشتغال زایی را موجب میشود .
دسترسی آسان به انرژی های تجدید پذیر و افزایش دامنه بهره گیری از آن به مناطق محروم و محدود به پیشرفت و توسعه آنها کمک میکند.
امکان تولید برق با کمترین میزان آلودگی از این انرژی ها وجود دارد .
امکان استفاده از انرژی های تجدید پذیر در شرایط بحرانی برای بسیاری از کشورها حیاتی است .
حال از بین انرژی های تجدیدپذیر انرژی خورشیدی: حوزه ای برای سرمایه گذاری با سود بالای ۳۰٪
سیاست های جدید دولت به منظور صیانت از منابع انرژی فسیلی و حمایت از انرژی های تجدید پذیر این حوزه را به حوزه ای بسیار پر سود و با ریسک کم برای سرمایه گذاری تبدیل کرده است. دولت برای حمایت از این حوزه اعلام کرده که به صورت تضمینی برق تولیدی نیروگاه های تجدید پذیر را به صورت مستقیم با قیمت ۳۲۰-۸۰۰ تومان در کیلووات ساعت خریداری می کند. لذا در صورت سرما یه گذاری در این حوزه با توجه به تضمین بیست ساله ی دولت انتظار نرخ سود ۳۰٪ نرخی معقول به نظر می رسد. طبیعی است که این نرخ سود متناسب با افزایش ابعاد سرما یه گذاری افزایش می یابد.
حداقل مقدار سر مایه گذاری در حوزه ی انرژی خورشیدی چقدر است؟
سرما یه گذاری در حوزه ی سولار (انرژی خورشیدی) طیف گسترده ای از نیروگاه های کوچک در پشت بام منازل مسکونی تا نیرو گاه های وسیع را شامل می شود. لذا برای سرما یه گذاری در این حوزه میزان ۳۵-۴۰ میلیون تومان کافی است و توجیه اقتصادی دارد.
برای آشنایی بیشتر با سرمایه گذاری در حوزه ی انرژی خورشیدی روی لینک کلیک کنید.