پیش بینی می شود هزینه راه اندازی یک میکرونیروگاه، اگر به تولید انبوه برسد، در مجموع حدود ۱۰۰ میلیون تومان باشد. البته این قیمت برای نیروگاه های مختلف با توان تولیدی مختلف فرق دارد. خرید تضمینی برق تولیدی این نیروگاه توسط وزارت نیرو به مبلغ ۳۷۰ تومان به ازای هر کیلووات ساعت است.
به گزارش برق نیوز، مجری طرح میکرونیروگاه های برق آبی افزود: در کنار احداث سد و نیروگاه در مقیاس های مختلف، طراحی و ساخت میکرونیروگاه های آبی با محوریت بومی سازی فناوری ساخت، در دستور کار این شرکت قرار گرفته است که در این راستا موسسه تحقیقات آب نیز مشارکت قابل توجهی دارد.
پتانسیل یابی احداث میکرونیروگاه آبی در ۱۳ استان کشور
دهقان با بیان اینکه این پروژه در سه فاز طراحی شد، ادامه داد: در وهله اول، با پتاسیل یابی محل مناسب برای نصب این نوع نیروگاه، ۱۳ استان مستعد کشور شناسایی شدند که عموما در محدوده کوه پایه های زاگرس و البرز قرار دارند که به ۳۶۸ مورد رسید که عموما آبراهه های خروجی سدها، مزارع پرورش ماهی و در مقیاس کمتر آبشارها را شامل می شدند.
مجری طرح نیروگاه های برق آبی میکرو، گام دوم را مشخص کردن سه تیپ نیروگاه محوری، بانکی و پلتن مشخص با توجه به مشخصات هیدرولیکی مناطق یاد دشده دانست و تصریح کرد: در قالب یک قرارداد ۸ ماهه و با کمک دانشگاه صنعتی شریف، از هر تیپ یک نیروگاه ساخته و بعد از راه اندازی پایانه تست این نوع نیروگاه ها در موسسه تحقیقات آب و چهار ماه آزمایش، تایید نهایی صادر شد.
تامین برق مطمئن از میکرونیروگاه آبی
وی با بیان اینکه میکرونیروگاه سد قلعه چای به عنوان اولین نیروگاه ساخته شده، حدود چهار ماه است کار می کند، تاکید کرد: خوشبختانه تاکنون هیچ مشکلی در عملکرد این نیروگاه وجود نداشته است.
دهقان با اشاره به اینکه خروجی نیروگاه، برق سد را تامین می کند، یادآور شد: تا پیش از این، برق مورد نیاز سد از طریق شبکه برق منطقه به دست می آمد ولی اکنون انرژی آب که قبلا به هدر می رفت، استفاده و به برق ۳۸۰ یا ۴۰۰ کیلوولت سه فاز با فرکانس کاری ۵۰ هرتز تبدیل می شود.
سادگی در بهره برداری
دهقان به سادگی طراحی این نوع نیروگاه نیز اشاره و تاکید کرد: حداقل تعمیرپذیری و سادگی تعمیرات در میکرونیروگاه ها پیش بینی شده است و با طراحی ساده ترین المان ها، تعمیرات حداکثر در مرکز استان ها انجام خواهد شد و نیازی به آمدن به تهران و رجوع به فروشندگان خاص قطعات وجود ندارد.
۶۰ میکرونیروگاه ساخته خواهد شد
دهقان برنامه بعدی شرکت آب نیرو را ساخت ۶۰ میکرونیروگاه دیگر عنوان و خاطرنشان کرد: در حال انجام مقدمات لازم برای این مرحله هستیم و بهره برداران سدها ابراز علاقه برای خرید این نوع نیروگاه کرده اند. ضمن آنکه بسیاری از مزارع پرورش ماهی نیز از این طرح استقبال کرده اند؛ به خصوص که وزارت نیرو نیز سیاست خرید تضمینی برق تولیدی این نیروگاه به مبلغ ۳۷۰ تومان به ازای هر کیلووات ساعت را در پیش گرفته است.
وی افزود: پیش بینی می شود هزینه راه اندازی یک میکرونیروگاه، اگر به تولید انبوه برسد، در مجموع حدود ۱۰۰ میلیون تومان باشد.
مقرون به صرفه بودن
دهقان به فواید اقتصادی راه اندازی میکرونیروگاه ها در محل مزارع پرورش ماهی فاقد برق نیز اشاره کرد و گفت: در صورت نصب نورافکن روی استخر، ماهی شب هنگام نیز امکان مشاهده غذا را دارد که این امر موجب تسریع دوره رشد و افزایش دست کم ۲ برابری بازدهی یک مزرعه پرورش ماهی می شود؛ به علاوه با توجه به حساسیت ماهی درون استخر به اکسیژن، در صورت نصب پمپ اکسیژن، باز هم در دوره رشد ماهی تسریع می شود. همه این مسائل نشان می دهد سرمایه گذاری ۱۰۰ میلیون تومانی نصب میکرونیروگاه برای یک مزرعه پرورش ماهی که به طور متوسط سالانه ۸۰۰ میلیون تومان گردش مالی دارد، کاملا مقرون به صرفه است.
وی در پاسخ به این سوال که تولید برق از میکرونیروگاه چه مزیتی بر انواع دیگر تجدیدپذیرها از جمله انرژی خورشیدی دارد، گفت: به طور متوسط برای تولید ۳۳ کیلووات برق از انرژی خورشیدی به ۴۰۰ میلیون تومان نیاز است حال آنکه این میزان برق از میکرونیروگاه ۶۰ میلیون تا ۱۰۰ میلیون تومان هزینه دارد؛ ضمن آنکه باید گفت در تحلیل نهایی هر کدام از این ۲ مورد، در جای خود مطلوب هستند.
مجری طرح نیروگاه های میکرو در شرکت آب نیرو افزود: اگر قرار بود این میکرونیروگاه را از خارج وارد کنیم به طور متوسط ۶۶ هزار دلار هزینه در برداشت که مبلغی حدود ۳۵۰ میلیون تومان می شد.
منبع:http://barghnews.com
۲۵ دیدگاه. ارسال دیدگاه
سلام. چطور میتونم جهت اخداث نیروگاه ابی اقدام کنم. لطفا شرایط و نحوه فروش رو اعلام بفرمایید.ممنون
سلام
بسته به ظرفیت تولید نیروگاه آبی که در نظر دارید می توانید به ادارات برق منطقه ای تا سازمان انرژی های تجدیدپذیر (ساتبا) مراجعه کنید معمولا سایت این سازمانها شماره تماس برای اطلاعات بیشتر دارند
سلام
وقت به خیر
ببخشید دو میکروتوربین ابی ۵۰۰ وات در ساعت با تعرفه ای که گفتید ۳۷۰ تومن به ازای هر کیلو وات ساعت
یعنی این دو توربین ابی متصور جمعا ساعتی ۳۷۰ تومن درامد زایی میتونند کنند؟؟!!!
در اینصورت میشه ماهی تقریبا ۲۶۶ هزار تومان این درامد نسبت به هزینه فاااااجعه است !!!
نرخ های تولید برق به روز رسانی شده اند
میتوانید انها را از سایت سازمان ساتبا مشاهده فرمایید
سلام.من تقریبا کنار رودخانه زندگی میکنم .میخواستم بدونم هزینه حالا احداث یه نیروگاه درحد ۲۰کیلووات چقد میشه با تمام هزینه ها؟بعد درآمد سالانش چقد میشه؟
با سلام و احترام
هزینه احداث نیروگاه آبی به موارد مختلفی بستگی دارد پس از اخذ مجوزات لازم از مراجع ذیصلاح و طراحی نیروگاه و کارهای عمرانی امکان خرید توربین و ژنراتور براساس مدل طراحی وجود دارد هزینه ها حدودا ۱۲۰ میلیون تومان برای نیروگاه ۲۰ کیلووات آبی خواهد بود و براساس قیمت خرید درآمد سالانه حدود ۲۵میلیون تومان را میشود متصور شد
سلام .
برای تاسیس نیروگاه یک مگاوتی چقدر باید هزینه انجام کرد ؟
برگشت سرمایه چقدر زمان میبرد ؟
با چه کسانی باید تماس گرفت برای وارد یا ساخت توربین فرانسیس یا کاپلان ؟
سلام نیروگاههای آبی هزینه راه اندازی بستگی خیلی زیاد به محل نصب نیروگاه داره
و تکنولوژی طراحی سازه آبی
برای مجوزات باید مستقیم با کارشناسان ساتبا تماس بگیرید
سلام
برآورد قیمت برای ۵۰۰کیلوبایت و ۳۰۰کیلو بایت چقدر هزینه میشه؟!
ممنون میشم با توضیحات مختصر در اسرع وقت بفرمایید
سلام نیروگاههای آبی رو نمیشه به این راحتی برآورد هزینه رو اعلام کرد چون به محل اجرا و انتخاب نوع توربین و همچنین کیفیت تجهیزات بستگی داره
ضمننا مجوزات جهت استفاده از آبهای سطحی جهت نیروگاه و اتصال به شبکه هم نیاز به زمان داره
نیروگاه ۵۰۰کیلووات یا ۳۰۰کیلووات براساس ظرفیت برق تولیدی گفته میشه
سلام.جناب ببخشید چجوری حساب کردین درآمد سالانه ۲۵میلیون شد.مگر کیلوواتی ۳۷۰ تومان نمی باشد؟
خیر تعرفه فروش برق به دولت به تعرفه جهانی حساب می شود ک سالانه تغییر می کند
سلام
وقت به خیر
ببخشید دو میکروتوربین ابی ۵۰۰ وات در ساعت با تعرفه ای که گفتید ۳۷۰ تومن به ازای هر کیلو وات ساعت
یعنی این دو توربین ابی متصور جمعا ساعتی ۳۷۰ تومن درامد زایی میتونند کنند؟؟!!!
در اینصورت میشه ماهی تقریبا ۲۶۶ هزار تومان این درامد نسبت به هزینه فاااااجعه است !!!
سلام
ببخشید چجوری ممکنه یه نیروگاه ۳۸۰کیلوواتی که برقشو کیلووات ساعتی ۳۷۰تومن میفروشه درآمد سالیانش ۲۵میلیون تومن باشه؟!
اگه ظرفیت عملی نیروگاه رو ۹۰درصد در نظر بگیریم، تولید هر ساعت نیروگاه میشه ۳۴۲کیلووات که اگه اون رو به ترتیب در ساعت، روز و قیمت هر کیلووات ساعت، ۲۴ و ۳۰ و ۳۷۰ ضرب کنیم، درآمد هر ماهش میشه ۱۷۲۳۶۸۰۰ تومن!!!!!!!!
قیمت ۳۷۰ تومن قیمت خرید پایه هست و ضریب تعدیل ماهیانه و حق انتقال و … هم به این عدد اضافه میشه مثال برای نیروگاه خورشیدی ۵کیلووات الان قیمت خرید پایه برق تولیدی ۱۰۴۰ تومن هست ولی بعد اضافه شدن ضریب تعدیل و حق انتقال و ضریب کارایی فصلی این عدد تا ۱۳۰۰تومن هم میرسه
ضریب تعدیل که براساس نرخ دلار و تورم بانک مرکزی در میزان تولید نیروگاه ضرب میشه رو هم باید در محاسبات وارد کنید
سلام توربین ۵۰ یا ۱۰۰ کیلو وات از کجا میشود تهیه کرد
با سلام . روستای ما دارای چشمه ای با ظرفیت اب تقریبا ۸ اینچ و دبی تقریبا ۱۶۰ متر مکعب بر ساعت هست با ابشار به ارتفاع حدود ۱۲ متر چقدر میشه برای تولید برق روش حساب کرد به نظر شما مقرون به صرفه هست یا نه ممنونم
سلام امکانش وجود دارد ولی دقت به چند نکته حایز اهمیت هست این منبع آبی باید همیشه در دسترس باشد همجنین سرعت چرخش ژنراتور باید ثبات داشته باشد تا فرکانس برق تولیدی ژنراتور ثابت و باعث سوختن مصرف کننده ها نشه که البته از طریق مدارهای استابلایزر قابل انجام هست و در اخر شما از این برق فقط برای استفاده آفگرید میشه استفاده نمود و برای اتصال به شبکه قوانین و مقررات خاص خود را دارد
سلام بنده هم توربین های ۵۰ یا ۱۰۰ می خاستم ببینم از کجا میشه تهیه کرد
سلام با کارشناسان ما تماس بگیرید
سلام
میخواستم بدونم هزینه خرید یه ژنراتور یک مگابایت چقدره و نیاز به چه دبی آب و سرعت آبی داره؟
با سلام و احترام لطفا با شماره تماس ۰۹۱۰۴۵۶۶۴۱۵ مهندس ریاحی از طریق واتس اپ در تماس باشید
سلام
با برق یک میکرو نیروگاه برق آبی ۲۰ مگاواتی چندتا ماینر asic و میشه ساپورت کرد؟
ازیک لوله اب که درهرثانیه ۲۰۰۰هزارلیترآب درباسرعت ۱متردرثانیه درحرکت چندمگاوات برق میتوان تولید کرد لطفاتوضیح بدهید