۱: هزینه های نصب و راه اندازی آنها چه مقدار است؟

بسیاری از مردم فکر می کنند که هزینه ی راه اندازی انرژی خورشیدی گران است. اما این طور نیست. اگر قبض برق شما به طور ماهانه بیشتر از ۱۵۰ هزار تومن می آید، با نصب پانل های خورشیدی می توانید این مبلغ را با کاهش به نزدیک به صفر در ماه آینده ذخیره کنید. در عین حال، نصب پانل های خورشیدی برای مجتمع های آپارتمانی یا سازمان های تجاری اداری بسیار به صرفه تر از خانه های تک واحدی است. با تقسیم هزینه بین تمام خانوارها می توان تا حد زیادی از هزینه ی آن کاست.

۲: صرفه جویی در مصرف پول از چه زمانی شروع می شود؟

نصب پانل های خورشیدی راهی عالی در صرفه جویی پول است. با این حال زمان رسیدن به این صرفه جویی متفاوت است. در برخی از سیستم ها درست از روز راه اندازی سیستم صرفه جویی شما آغاز می شود. در حالی که برخی دیگر با سرمایه گذاری و ارائه بازده بیشتر در طول زمان همراه هستند. اگر برای نصب پانل ها وام گرفته باشید، قبض برق ماهانه ی خود را بلافاصله کاهش می دهید. اگر تصمیم به استفاده از پیش پرداخت و خرید قرضی از شرکت پانل ها گرفته باشید، رسیدن به سود کمی زمان بر است.

۳: چه مقدار انرژی خورشیدی می توانید دریافت کنید؟

یک سیستم یکسان در خانه های متفاوت نتایج متفاوتی خواهد داشت. رسیدن به نتیجه در پانل های خورشیدی به عوامل مختلفی بستگی دارد: وجود درختان، زاویه ی سقف، اندازه ی سقف، دما، و عرض جغرافیایی، استهلاک پانل و جهت گیری. یافتن شرکت و نصاب ماهری که همه ی این موارد را برای رسیدن به بهترین نتیجه در نظر بگیرد بسیار اهمیت دارد.

۴: چه نوع پانلی باید استفاده کرد؟

همه پانل های خورشیدی برابر نیستند. تولید کنندگان متعددی وجود دارد و یک اندازه ی ثابت در هر وضعیتی سودمند نیست. برای مثال محدودیت در فضای پشت بام مانع استفاده از پانل های بزرگ می شود. بدین منظور باید با استفاده از پانل های کوچک تر به بازدهی در مصرف انرژی برسید. به همین دلیل شرکتی که از آن خرید می کنید باید به انواع مختلف پانل ها از تولید کننده های مختلف تجهیز باشد و بتواند تمام گزینه های موجود را برای شما بررسی کند. شرکتی که به دلیل محدودیت خود در نوع محصول، شما را وادار به خرید نوع خاصی از پانل می کند احتمالا نتایج دلخواه را برای شما به ارمغان نمی آورد.

۵: آیا امکان استفاده از کمک مالی یا وام هم وجود دارد؟

به طور کلی برای دریافت هر کیلووات برق به ده میلیون هزینه نیاز است. وزارت نیرو ۵۰ درصد از این مبلغ را به صورت وام بلاعوض به خانواده ها کمک می کند.

۶: نصاب کیست و آیا می توان به وی اعتماد کرد؟

یافتن شرکت معتبر نصب و راه اندازی پانل های خورشیدی کمی دشوار است. اما با رشد روزافزون این پانل ها و افزایش تخصص افراد این امر راحت تر شده است. برای مشورت در مورد شرکت های معتبر با اداره ی برق منطقه ای خود صحبت کنید. در عین حال در مورد مهارت و تخصص نصاب نیز با شرکت مورد نظر مذاکره کنید.

۷: نصب پانل های خورشیدی چه مقدار طول می کشد؟

زمان مورد نیاز برای راه اندازی پانل ها در هر پروژه متفاوت است. گاهی از زمان امضا قرارداد تا اتمام نصب پانل از یک ماه یا شش ماه زمان صرف می شود. اما به طور کلی هر چه زمان بیشتری صرف شود، احتمالا هزینه های ناخواسته ی بیشتری نیز به شما وارد می آید. در مورد زمان مورد نیاز با شرکت طرف قرارداد صحبت کنید. هر چقدر زمان کوتاه تر باشد، رسیدن شما به سود حاصل از صرفه جویی در برق بیشتر خواهد بود.

۸: چه مقدار نور خورشید در طی سال دریافت می کنیم؟

برخی بر این باورند که برای تولید نیروی برق کافی، باید سقف رو به جنوب قرار داشته باشد. اما سقف های رو به شرق و غرب نیز می توانند انرژی کافی تولید کنند. به طور کلی میزان تولید انرژی در پانل های خورشیدی به مکان خانه و میزان قرارگیری در معرض نور خورشید بستگی دارد و نمی توان برای همه یک فرمول کلی داد. نصاب های پانل های خورشیدی حرفه ای از ابزاری به اسم Solmetric SunEye برای اندازه گیری الگوهای سایه استفاده می کنند و به سرعت میزان دریافت انرژی را در طول روز، ماه و سال محاسبه می کنند.

۹: نوع سقف می تواند مانع نصب پانل خورشیدی شود؟

به طور کلی پانل های خورشیدی در انواع و حالت های مختلف موجود هستند. برخی شرکت ها استفاده از صفحات صاف و ساده را ترجیح می دهند به همین دلیل ممکن است به صاحبان خانه با سقف های شیبدار جواب رد دهند. باید بدانید که این امر صحیح نیست و سقف خانه ی شما نیز می تواند برای نصب پانل های مخصوص مورد استفاده قرار گیرد. بدین منظور باید شرکتی را بیابید که طیف وسیعی از محصولات و تخصصی بالایی در نصب انواع مختلف آنها را دارا است.

نصب پانل های خورشیدی می تواند در طولانی مدت سودآوری بالایی برای مجتمع های پر مصرف داشته باشد. در این راه تنها باید اطلاعات خود را بالا برد و از متخصصین امر مشاوره های تخصصی گرفت تا به بهترین نتیجه و سودآوری رسید.